Success!...but weird workaround, I have to press the PC Power Button to proceed

Success!...but weird workaround, I have to press the PC Power Button to proceed

Hi All,

After a couple days of reading up on opencore, kexts, and updating config.plist with propertree I finally have a Ryzentosh working on Big Sur 11.2 with Opencore 0.6.6!!

Post-Install I tried adding 2 kexts to get my wifi card to work. A TP-Link WDN-4800 no longer natively supported by using the HS80211Family.kext and AirportAtheros40.kext from tips on this thread

https://www.tonymacx86.com/threads/does-the-tp-link-wdn4800-wifi-card-works-in-big-sur.306534/

But then during boot after 'Initialize Normal' it goes into a whole AppleHDA stream of verbose logging and then a timeout on trying to understand my SSD with Windows on it (not meant for the Mac). Eventually if i leave it long enough it boots into Mac but buggy and no wifi.

However, if i press the power button on the PC around when the AppleHDA stream starts coming thru it jumps straight to the Mac login and Wifi works!!!

Super weird.... functional so grateful, but can anyone help me understand why pressing the power button the PC (ASOS STRIX B450 MOBO) would cause this to work...? If so I'd like to figure out if there's something I could be missing.... if i disable these 2 kexts in config.plist it also works fine and i don't have to press the power button on the PC case but have no wifi.

Thoughts? Do i need to install OC 0.6.6 Debug to get to the bottom of it?

CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU: AMD 5600XT
RAM: G.SKILL Trident Z (2x8gb)
Motherboard/Laptop Make and Model: Asus Strix B450-F Gaming
Audio Codec: AppleALC
Ethernet Card: Built-in to MOBO
Wifi/BT Card: TP-LINK WDN-4800
Touchpad and touch display devices: None
BIOS revision: Latest/Up-to-date BIOS

Followed Dortiana Guide to set-up config.plist / gather files on windows and then installed onto Samsung 970 NVMe

Processing img ij9a2x3xcdh61...

Processing img vm1eep3xcdh61...

submitted by /u/j2dalj
[link] [comments]
Whatsapp