Archive for December 2020

Is a Lenovo P17 hackintosh-able?

This all stems from the fact I can’t render a ProRes file from Resolve on a PC.

Thought a good work around is to install Ubuntu because I’ve rendered ProRes files from Resolve off of Linux at work. Unfortunately you need a dongle that is only supplied with 30k panels. So that’s a no go...

My last resort is MacOS. Wanted to see if I can possibly do a dual (or tri) boot with MacOS. Is my Lenovo P17 even capable of doing something like this?

Let me know what you guys think, Thanks!

submitted by /u/AraGusT
[link] [comments]

Could not upgrade from Catalina to BigSur

Sucessfully installed Catalina to my Lenovo Legion Y7000P with Open Core 0.6.4. Try to upgrade to Big Sur from Mac OS. It downloads the Big Sur installer, ask for reboot.

Once reboot, I select the Mac OS install option, it stuck at the apple logo with progress bar at 5%.

Do I need to do anything special for Big Sur update?

Also I tried to download the Big Sur recovery image to USB EFI folder directly with python script as in the open core installation guide. But it seems that Apple removed Big Sur recovery. I got Catalina version.

https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/installer-guide/winblows-install.html#downloading-macos

# Latest version # ie. Big Sur(11) python macrecovery.py -b Mac-E43C1C25D4880AD6 -m 00000000000000000 download # Note, Apple has temporarily removed Big Sur from the Recovery Catalog # Expect Apple to resolve this sometime after the holidays 

Thanks.

submitted by /u/sean716-pogo
[link] [comments]

Anyone install on X220 thinkpad with opencore?

Hey guys,

I have an X220 thinkpad running high sierra using the popular mcdonnelltech guide with clover.

I've been plagued with a UI freeze/crash issue and I'm curious if reinstalling using opencore may solve the problem.

I haven't been able to find much about opencore + x220 thinkpads. Is this HW simply too old? Has anyone gotten it to work?

Thanks,

submitted by /u/machineglow
[link] [comments]

I think I'm missing bootloader details

Hey all,

I'm sorry for not posting the entire spread of my system in my first post, but it's not relevant to what I'm having trouble with. At the moment I've followed this guide -- https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/ -- and am at the point of attempting to boot to my usb drive to attempt to start the install. I have used the bios to set the boot drive to not one, but two different usb drives, both of which do not boot and it just fails back to windows. I just recently disabled to securestart setting in the bios and all it does is throw an OCS error when one or both of the USB drives are installed, the windows volume boots normally.

So I'm quite certain I've screwed up the EFI setting somehow but I have followed the guide line for line so I would really appreciate any help or suggestions that anyone could offer.

submitted by /u/_the_dango
[link] [comments]

Success! Dell Optiplex 790 Hackintosh (BIG SUR)

Success! Dell Optiplex 790 Hackintosh (BIG SUR)

I've done some hackintoshes and some have been failures, but this is the first time successfully booting Big Sur on my Hardware!

Specs:

CPU: Intel Core i5 2400s 2.5 Ghz (Sandy Bridge)

Graphics: NVIDIA GeForce GT 710 DDR3

Network: Intel 82579LM PCI Express Gigabit Ethernet

Storage: Intel 250GB SSD

Ram: 6GB 1333MHz DDR3 Ram

Motherboard: OEM Dell Optiplex 790 Motherboard

OS Version: 11.1 (Currently moving to the beta)

Sound: Realtek ALC 269

Bootloader: OpenCore 0.6.4

BIOS Version: A22

--------------------------------------------------------------------------

Whats Working:

-Audio:

-Graphics

-Restart and Shutdown

-Network

------------------------------------

What doesn't work:

Sleep: Can't seem to get it to work but I don't really think its necessary

Handoff/Bluetooth: I could get it to work with a PCIE to Mini PCIE card with a Apple Approved Card

Thats pretty much It!

I can't link my EFI due to the rules and since not all EFI will work with your config. You will have to make your own with the Dortania Guide which i will link below.

Dortania's Guide: Link

https://preview.redd.it/cy455uysbm861.png?width=1920&format=png&auto=webp&s=8d4c9fbf97b534faae24266e7fc31fc7124a4f3d

submitted by /u/cuadra8998
[link] [comments]

Can’t install Mac OS X, do I need an Ethernet for this to work?

Sheeew

R/forcedcreampi

submitted by /u/grindking2142
[link] [comments]

How to solve Err(0xE) (and it is not the one in the Opencore documentation)

Hi all. I 've for a couple of days trying to install Big Sur in a System that is formed by:

Motherboard: ASUS M5A97 LE R2.0

CPU: AMD FX-8350

GPU: RADEON RX 400

Trying to install: Big Sur

Using: Opencore 0.6.4

RAM: 16Gb

HD to install: SSD Samsung EVO 860 500Gb

I've been following several tutorials, but in particular here are the instructions to install Big Sur in an AMD FX system like mine, however a different GPU is used and probably also the motherboard. Anyway, I'm using same SSDT, drivers (openCanopy, openRuntime and VBoxHfs) and Kexts. During the process I found various errors that I could solve with other posts info, but I can not manage to install it and I suspect it is related with the error Err(0xE). I know there is a reference to this error but doesn't look like is the same as the one I have.

Here is an excerpt from the Opencore installation log where the error appears for the first time:

00:797 00:030 AAPL: #[EB.H.LV|!] Err(0xE) <- RT.GV boot-signature 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 00:828 00:030 AAPL: #[EB|WL] 0 0 0x01 0x01 23 0x0E 00:859 00:030 AAPL: #[EB.H.LV|!] Err(0xE) <- RT.GV boot-image-key 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 00:890 00:030 AAPL: #[EB|WL] 0 0 0x01 0x01 24 0x0E 00:921 00:030 AAPL: #[EB.H.LV|!] Err(0xE) <- RT.GV boot-image 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 00:952 00:031 AAPL: #[EB.H.LV|!] Err(0xE) <- RT.SV- boot-signature 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 00:983 00:031 AAPL: #[EB.H.LV|!] Err(0xE) <- RT.SV- boot-image-key 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 01:051 00:067 AAPL: #[EB.H.LV|!] Err(0xE) <- RT.SV- boot-image 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 

I'm getting mad since can't figure out why this error happens so all help is welcome. Thanks a million.

submitted by /u/WalterRedman
[link] [comments]

A good mini PC Hackintosh under 400 eur?

Will used for

Drawing in photoshop

Encode into x265 (1 time a month)(very occasional)

Connected to 2 monitors: 1 Cintiq, 1 Monitor

submitted by /u/crepuscopoli
[link] [comments]

Disabling my Sapphire GPU lights?

I never installed windows, and I’d like to disable the LEDs to my video card “SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 5700 XT”. I don’t know a lot about this card other than that it’s overpowered for Adobe and that I was high on hackintoshing and quarantine funds while getting no advice from friends until after I bought everything.

Anyway, The only tips I’ve seen via Google require installing windows applications. And I’d rather just take electrical tape to the light emitting areas. The lights are visible from where I sleep and that’s a no no.

submitted by /u/InsaneNinja
[link] [comments]

[Big Sur]Cant boot to USB

[Big Sur]Cant boot to USB

Hi!,

It seems that I cannot boot into the installation of hackintosh. Im using opencore. I did a sanity check no my plist file and it doesnt show any errors. May I know what is causing this and the solution? Thank you! This was the last logs when I boot into it.

Specs:

Ryzen 7 3700x

VEGA 64

16gb 3600mhz RAM

MSI B450 PRO Gaming AC Wifi

https://preview.redd.it/c8nih2x9mh861.jpg?width=1100&format=pjpg&auto=webp&s=3a126eac55dba31b29d6a3f94bc7b511d548c8d4

submitted by /u/Rumpelstiltskin16
[link] [comments]

Help

I am building hackintosh. My pc shows a blank screen after clover boot menu. I tried to change different options like graphic injections and removed all boot args and then It shows an Apple logo but with no luck I stuck there.After typing boot arg -v on boot arg,I get no code except Apple logo or blank screen. Please help My pc specs Dell Inspiron 3521 64 bit Intel celeron 4000 2gig ram Intel hd graphics 2500 I am currently using Sandisk Ultra usb 3.0 64 gig currently plugged into usb 2.0 port plz help

submitted by /u/Ambitious-Cod-7354
[link] [comments]

HP EliteBook 840 G2 - macOS Catalina - Stuck on LocHB 71B4903C-14EC-42C4-BDC6-CE1449930E49

I have a HP EliteBook 840 G2 (Broadwell Laptop i5 5300u - HD 5500 - 16GB RAM), and read the OpenCore Install Guide (dortania.github.io) and made the EFI structure numerous times, checking the lot; and then resorted to finding additional pieces where possible to see if it may help in, but nothing avails and I eventually receive [EB|`B:WFDW] Err(0xE), 0 @ LocHB 71B4903C-14EC-42C4-BDC6-CE1449930E49, followed by the dreaded [EB|#LOG:EXITBS:START] 2020-12-31T17:40:45

I've already started at Kernel Issues | OpenCore Install Guide (dortania.github.io) but after combing through the troubleshooting guides recommendations, I still can't get the thing to boot into the Catalina Install drive.

Here's the boot log on paste bin: pastebin.com/zcHTamuL

submitted by /u/aDarkPotato
[link] [comments]

Need help applying the shutdown fix in OpenCore 6.4

I have a working Hackintosh with OpenCore 6.4 and latest Mac OS Big Sur. I fixed most of the issues except this shutdown thing. My pc won't shutdown properly. I have narrowed the issue to the point that I figured that the usb controller responsible for turning off the system won't turn off.

I followed this guide https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/usb/misc/shutdown.html

but I can't seem to find the correct usb controller. to edit the FixShutdown-USB-SSDT.dsl

any help would be appreciated. I know my laptop can Shutdown becouse it does in windows.

Specs-

kaby lake intel hd 620

i3-7020u

thanks in advance. !!

submitted by /u/Wooden_Caterpillar64
[link] [comments]

Stuck at " End RandomSeed "

Hi, I tried to build my first 10.13 hackintosh using dortania guide

My specs

Intel 3470s cpu Dh61ho motherboard Asus radeon hd 4350 1gb gpu Hynix 2x2 gb ddr3 ram

After booting from usb and selecting os it stucks on "End RandomSeed" and in the usb logs it says "Failed to drop ACPI"

I checked the config with sanity checker and everything seems in place.

I've attached all the files in EFI folder along with the error images.my efi folder opencore error log image ( End RandomSeed )

submitted by /u/nihonnokodomo
[link] [comments]

Help @ r/Hackintosh

I am building hackintosh. My pc shows a blank screen after clover boot menu. I tried to change different options like graphic injections and removed all boot args and then It shows an Apple logo but with no luck I stuck there.After typing boot arg -v on boot arg,I get no code except Apple logo or blank screen. Please help

submitted by /u/Ambitious-Cod-7354
[link] [comments]

Ryzen Beachballs and Stutters

Not sure if this is just an inescapable part of using a Ryzen system, but I can't seem to get rid of these stutters and beachballs on my Ryzen system (3700x, 16GB, 5700xt).

I'm using iMacPro1,1, but am not sure if this is really the best choice.

submitted by /u/amakuch
[link] [comments]

VGA port support on Mojave

My old mobo dead, it has HDMI and VGA port, which is great. Now i have Gigabyte H110M S2 and it only have 1 VGA port and no HDMI. I finish install my pc with mojave, and now i have error "IOConsoleUser......" and my screen turn off but my pc still running. I use whatevergreen and lilu kext, i patch it correctly, since it's same systend different mobo. If i have get that errror on my old mobo, i just change my VGA cable with HDMI cable, but now i don;t gave HDMI output. So how can i use VGA port on my mac without buying cheap GPU like GT 710 / replace my mobo again ?

My spec : i5-6500, intel hd 530, 8GB ram.

submitted by /u/elonelon
[link] [comments]

Changing CPU name in macOS Big Sur

Changing CPU name in macOS Big Sur

Hi, I'm wondering if anyone knows how to change the CPU name under the "About this Mac" section in macOS Big Sur? I am currently using a 6-core AMD Ryzen 5 3600 CPU in my custom built Mac Pro but when I check About this Mac, it says that I'm using a 6-core Intel Core i5 and I'd like to change it. I've tried using tools like ThemeEngine with no success and I'm wondering if there's anything else to do about it. It's not a big deal but any feedback is appreciated!

https://preview.redd.it/uumyq2q0mg861.png?width=588&format=png&auto=webp&s=f1603f341e37430b872eeab13a59574354688525

submitted by /u/MatthewArms
[link] [comments]

Does anyone here use QEMU on macOS?

I’ve been looking for a good emulator for Linux and currently run VMware fusion (virtualbox sucks ass) and found qemu on brew. I was wondering if it was any good compared to the Linux version and I’d it has any graphical front ends.

submitted by /u/Nx0Sec
[link] [comments]

ASUS Z490M-PLUS Hackintosh (Dual Boot) - OpenCore 0.6.4