Archive for April 2021

Asus Z170 Deluxe OpenCore macOS 11 Big Sur

Im starting a Build Thread for my system and I will update with more information as I can put it together.

Im assuming you've already created a macOS USB using the proper avenue (meaning from a Mac using the Mac app store).

The files I am going to attach are the completed build hot patched and including the addition of thunderbolt.

Resources: (Some of the SSDTs in my build have been renamed with Z170D in the DefinitionBlock to match my build but came from a number of different community...

Read more

Author: janthonys20

No signal when booting into BIOS

Hardware:

Ryzen 3 3100

Sapphire Nitro+ RX580

16gb DDR4

ASROCK B550m Pro4

Two screens, 1920x1080p, 2560x1440p

Realtek ALC1200 / ALC S1200A / ALC S1220A @ AMD K17.7 - High Definition Audio Controller

Using USB Tethering for WIFI

Guide I was using: OpenCore Install Guide (dortania.github.io)

Hi there, I was following this guide the best I could when I got to this part and I encountered a problem. I went into the BIOS to change the settings listed. Fast boot and secure boot were already disabled, so I could ignore those. I disabled serial port and I disabled CSM, however I could not find parallel port so I just ignored it. I could not find any of the things t enable except SATA mode, which I set to AHCI as it said. The guide says that if you cannot find above 4G decoding to add npci=0x2000 to boot-args, so I saved changes and left the BIOS to do that. I though, alright we are almost there! now I just need open BIOS to boot to the OpenCore USB. However, I was unable to open BIOS. When I pressed the BIOS key both my monitors would just say no signal. If I did not press the BIOS key I would boot to windows 10 just fine. I tried switching the display port cable to the motherboard but that did not work either. I tried going to settings>Update & Security>Recovery>Restart now>Troubleshoot>Advance options>UEFI Firmware settings, but that yielded the same results.

Thanks in advance

submitted by /u/ComaHuggybear
[link] [comments]

How do i switch to a Hackintoch from a windows pc?

Hello everyone, I recently heard about Hackintoch and i would like to get one by my own. I alredy have a pc, and if i got it right there is no problem for me to swtich to hackintoch. But i'm wondering, where should i start? How can i know if all my components are gonna be working ? Can i use a old ssd? And by the way should i install it on a ssd or hdd.

I Hope that anyone can help me! Thank you!!

submitted by /u/Own-Particular8316
[link] [comments]

Is there any hope for 6700 XT to be supported by Hackintosh?

So I have an opportunity to get this card for a very good price, essentially swap it with my vega 56.

I've read that the supported video card is 6800 and above, since 6700 have different architecture (vega 22 iirc).. Is there any hope for future compatibility?

submitted by /u/dzigg
[link] [comments]

EFI Write Access from Windows?

BIG MISTAKE.

First off, I had run into a MSI B550 board issue where the system would restart itself about two minutes in. It was not a hardware issue, nor BIOS. Had done my due diligence and had run into other forums and posts indicating it was a board issue. Got a new ASUS B550 board.

That said, before the whole Motherboard issue happened, I had a dual boot going between macOS BigSur and Windows (both on separate SSDs). However, now with the new board:

- It booted into Windows fine and everything holds up
- When I tried booting into macOS, it would come up with "Your computer restarted because of a problem" error and restart.

Naturally I tried to mount the macOS EFI in Windows, and I was able to with through admin CMD and Explorer++. However, while I can read the drives / structure, I can't add anything as I don't have permission to the EFI drive. My dumb ass tried to replace the file in BOOT, but ended up deleting it off the EFI folder completely, and now I know it definitely won't boot at all into macOS.

I have also tried copy and pasting a file from my Windows desktop into the EFI folder (in Explorer++), however it always indicates that I don't have enough space (even when the file is kilobyes).

Any help here would be super appreciated!

Thank you

submitted by /u/Noctilux89
[link] [comments]

How do I edit my kexts/efi/etc. so that I can successfully boot into MacOS again, if a crash prevents me from getting into MacOS? (USB will only let me "install MacOS," not boot into it.)

So, after many months, I tried booting into my Hackintosh drive and got an error.

"Error Allocating 0x11c61 at 0x0000000000005582000 alloc type 2" -- etc.

It seems the fix for this is to change an AptioFix .efi ... etc.

However... how do I do this? It's been SO long since I installed MacOS on my Hackintosh drive, but everything had been running fine. It seems my BIOS may have possibly removed my hackintosh EFI? Or at least done something? Because I noticed my BIOS profiles are no longer there.

I can boot into a Clover MacOS Install USB, however... I don't want to install MacOS. It's already there on the drive. With all my files. But how do I access my Clover stuff, or my EFI information, or edit any of the "Aptio" stuff if I can't actually get into MacOS on the boot drive? The only option I seem to be able to do with my USB Drive is "MacOS Install."

I'm having a hard time explaining. Can anyone help me out here? I'm not sure what to do at this point.

submitted by /u/DEADxMOUTH
[link] [comments]

macOS Big Sur USB Devices not working after update to 11.3

System:

CPU: Intel 10700K

GPU: AMD Radeon RX 5700XT

RAM: 32 Gb Corsair DDR4 3200

Storage: 1 TB WD Blue SATA SSD

So I had a perfectly working system with Big Sur up until I updated to 11.3. The system boots into macOS fine, but my keyboard, mouse, USB C headphones etc. would not turn on. I tried restarting my system, turning on and off the power supply, didn't get anything. I had a time machine backup so I tried to reinstall Big Sur since I still had my Opencore USB Installer. However, the installer downloads the latest version by default so after the entire install process, my usb devices still wouldn't power on.

Is there something I need to change with my SSDT's or something? I used all pre-built SSDTs and googling the problem pointed me to "USB Mapping". Is this the solution? Thanks.

submitted by /u/origamiwizard7
[link] [comments]

"Acidanthera" Motherboard and RGB

This is the dual boot Windows/Mac system to which I recently tried to add a 6700 XT: https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/j0yh3v/b550_tomahack/. I understand it's not yet supported. I decided to update my Superposition benchmark scores on the Windows side. I noticed that Superposition listed my motherboard as being an "Acidanthera." I know that's an OpenCore thing. Anyway, I've had trouble controlling my RGB since last year, and now I wonder if it's because MSI Dragon Center doesn't see my Tomahawk B550 motherboard and instead sees "Acidanthera." I am fully aware that Dragon Center sucks for plenty of other people. Still, I wonder if I've discovered the root of my RGB issues.

submitted by /u/ClaveAzul
[link] [comments]

HEEEEELLLLLPPPPPP!

My machine was working fine with OC 0.6.7 on macOS 11.2.3. This week I updated OC to 0.6.8 and try to update macOS to 11.3. Unfortunately, I am stuck at the macOS 11.3 logon screen with my Apple wireless keyboard and mouse not working. Upon trying a USB keyboard/mouse combo, I realized that only one USB port was working, sound card is gone too. Even though I followed the OC update guide I am unable to figure out where the problem is. Attached is my OC 0.6.8 EFI folder(working fine on my...

Read more

Author: the509man

Ryzen 7 3700x, AMD 5700XT, Big Sur 11.3 OC 0.6.8 Success! (Dual boot)

Ryzen 7 3700x, AMD 5700XT, Big Sur 11.3 OC 0.6.8 Success! (Dual boot)

After multiple days of trying to fix everything, it's finally working. It's stable and snappy for daily usage. Dual boot works with Windows 10 on a separate drive. The current SMBIOS that I am using is the MacPro7,1

Took a photo in the dark to hide my poor cable management 😅

My System Specs :

  • Processor: Ryzen 7 3700X
  • GPU: AMD 5700XT Blower Edition ASUS
  • Motherboard: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC (Wifi)
  • Ram: 8x2 3200Mhz Thermaltake Toughram
  • Storage: Separate 240GB SSDs for Mac and Windows and extra HDDs for Storage

Disabled Bios Settings :

  • Virtualization
  • Above 4G Crypto mode (my windows would not boot with this enabled, I am using the npci0x2000 boot flag to counter this)
  • Secure Boot
  • Serial/COM Port etc.

Enabled Bios Settings :

  • XHCI Hand-off
  • UEFI
  • SATA Mode: AHCI

What Works?

  • Onboard Audio
  • Onboard Wifi and Bluetooth
  • Onboard Ethernet
  • Power Management (Current Temps on CPU are around 45c, which is great considering ambient temps of 30+ in Mumbai Summer and an NZXT H510 Case )
  • Audio Input: USB Condenser Mic
  • Sleep, Shutdown & Restart, etc.
  • Apple Secure Boot
  • iServices, but I don't use it anyway.

What's Broken?

  • Motherboard RGB lighting (Maybe needs the USB map to be updated)
  • Probably other features specific to the ecosystem that I have not tested.

Here's what my EFI Folder Looks like

EFI Folder 3700x 5700xt MSI B450 Carbon Pro

Thank you Hackintosh Community for all the help! Feel free to comment here with your queries and I'll try to answer them.

submitted by /u/Rohan98k
[link] [comments]

Commander Pro Fix

I just upgraded my Hackintosh to Big Sur, and the OS thinkings my commander Pro is a UPS, Back in catalina there was a way to fix this issue. But in Big Sur the way to fix it does not work, I found this,

https://github.com/acleee/CommanderProFix

But don't know how to generate a ktext from it, can some one help me?

submitted by /u/cocoman03
[link] [comments]

5700XT + Mojave ?

Hey everyone,

I installed Mojave on my Windows 10 setup, everything went fine. Everything works, except the GPU that is not detected. (shows up as a device with 16 MO of VRAM...)

I did some reasearch and my dumba** actually realized that Navi GPUs aren't supported in Mojave. I would update to Catalina/Big Sur, the problem is that I actually need Mojave to run a 32bit game that is a Mac exclusive (it's the only reason I installed OSX in the first place). So of course that game isn't running right now...

So I have two questions :

1) Is there really no way to make Navi GPUs compatible with Mojave. I saw something about Navi GPUS being mentioned in a Mojave beta code but idk what it actually means.

2) If it's not possible, then is there a way to run a 32bit game in Catalina/Big Sur ?

I'm sure my request sounds quite stupid but I'm desperate to run that game haha.

Thank you so much for your help

submitted by /u/mahdp
[link] [comments]

Changed res - Dell Latitude E 5540 (no video)

I've been messing with a Dell Latitude E 5540. I finally got the keyboard and trackpad more stable. But to make tinkering easier I decreased the resolution from 1900x1080 to the next lowest one (1600x something directly from System Preferences - - > Display). Now when I boot right from the hard drive it loads in verbose mode but eventually goes to a screen where I see some quick horizontal lines and no video.

If I reboot and choose Reset NVRAM, that works for trackpad issues, but does nothing for video. At least with Clover you could add temporary flags to test stuff and get In to MacOS with temp settings.

Is there a way to do something similar with OpenCore at the boot menu? Do I need to hook up an external monitor to change the settings? Is it essential to have a second hard drive with Windows on it to make the changes in ProperTree when stuff like this happens?

Thank you.

submitted by /u/emax4
[link] [comments]

Stuck at GTrace synchronization point 29f

Hello i have installed macosx big sur on my computer today and after installation has completed i got stuck on “GTrace synchronization 29f”

https://ibb.co/qydDfjs

“Just want to mention that the installation ended at (12 minutes remaining) ”
submitted by /u/Electrical-Ad6594
[link] [comments]

No option for "Hey Siri"?

Running Catalina 10.15.7 with clover 5103.

Siri works and does everything, but the option for "Hey Siri" is completely missing.

Could this be something to do with my SMBIOS? I'm not too sure...

Any ideas on how I can get the option back?

submitted by /u/SirSterben
[link] [comments]

EFI Folder For MacOS Catalina?

I Followed This Video and i can't find any EFI Folder than matches my laptop (HP Probook 430 G5) and i wonder if i can find ways to mix several EFI Folders and get a combination that works, or how do i make it myself? i want to turn my laptop into a hackintosh but i can't find a folder that matches so i'm stuck with the step after mount partition on clover.

submitted by /u/ChannelEMex_YT
[link] [comments]

will the wifi dongle in the details work with b if sur?

TP-Link AC600 USB Wi-Fi Dongle, Dual Band 5 GHz Wireless Adapter for PC, Desktop and Laptop, Supports Windows 10/8.1/8/7/XP, Mac OS 10.9-10.13 (Archer T2U Nano) https://www.amazon.co.uk/dp/B07LGSDBTF/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_fabc_TKV6CKCQM88J1YJD6XC0?psc=1

submitted by /u/WreckItRohan
[link] [comments]

Is my PC compatible with the following specs

I created this thread because after knowing that no one has asked the compatibility of my specs.
My specs:
Intel Pentium g2010
8gb ddr4 ram
Gpu : integrated Intel HD 4000
Can I build Catalina with this specs?
Thank you in advance

Author: AbhiSogal

What wifi card can I put in my Lenovo x240. To make wifi run smoothly?

I currently have an Intel wifi card which is having a hard time with wifi so I was wondering if i could put a new compatible one in.

What cards are compatible?

I’m in the UK does anyone know any cheap m.2 wifi cards that will work?

submitted by /u/WreckItRohan
[link] [comments]

Unibeast takes forever

Hi,

I am working on a hackintosh using unibeast.

I started the unibeast progress yesterday and its still on installing clover bootloader. Is it supposed to take so long or is there something wrong? The clock that the apple is holding is still turning.

submitted by /u/026mika
[link] [comments]

How to disable updates permanently in Catalina?

Ive upgraded my XPS 15 7590 to Big Sur, and the battery drains a little bit more than I like, and want to downgrade back to Catalina, but how do I permanently disable updates like one would on iOS by using AppleTV profile, as in what could I do to block updates and permanently shut off notifications?

submitted by /u/JX1640z
[link] [comments]

Can't update Opencore

The title says it all, even though I update every file in BOOT, OC/Drivers, OC/Tools and OC/OpenCore.efi, when I boot it says that I have 0.6.4 even when I update to 0.6.8 with the files that I wrote. What might be the reason, what am I missing? Thanks in advance!

submitted by /u/cogrearod
[link] [comments]

[Help] STUCK at Forcing CS_RUNTIME for entitlement: com.apple.rootless.storage.AudioSettings

Hi. First time installer here and I have no clue why I can't get to the Mac recovery screen. All I know is after rechecking bios settings many times I can never get past the message at the bottom.
Trying to install: Big Sur
Motherboard: Asus TUF Gaming x570 plus
CPU: Ryzen 9 5900X
GPU: Radeon RX 590

Author: Surlite

New build keeps rebooting every few minutes

I just built my new system a couple of days ago and every few minutes it just reboots.

The last item on the system.log in Console is usually one of the following:

  • VTDecoderXPCService[575]: DEPRECATED USE in libdispatch client: Changing target queue hierarchy after xpc connection was activated; set