Need some help getting 5700XT running with older hack on Catalina

I finally got sick of being stuck on High Sierra with a GTX1070, so after doing some research and finding out the latest version of Catalina supported them, I decided to go with the 5700XT. Problem is, I can't get it working. Currently I have a working install of Catalina that I can use with my old GTX760 no problem, but if I swap it for the 5700, I get a gIOLockScreenState error during boot.

I was having various problems post-upgrade and thought it might be due to seven years of accumulated crap in my EFI folder, so I reinstalled everything from scratch following the vanilla guide to the letter.

I've googled aroun

Details:

The SMBIOS definition I'm using is iMac 13,2.

The kexts I have installed are the latest versions of:

  • AppleALC
  • IntelMausi
  • Lilu
  • SMCProcessor/SMCSuperIO (from the VirtualSMC package)
  • USBInjectAll
  • VirtualSMC
  • WhateverGreen

Things I have tried:

  • Making sure GPU inject boot args are disabled
  • Adding adgpmode=pikera (although this shouldn't be necessary with newer versions of WhateverGreen)
  • Disabling the iGPU completely in the BIOS
  • Switching from DisplayPort to HDMI

Hardware:

  • Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
  • CPU: i7 3700k
  • GPU: Sapphire Radeon RX 5700 XT 8 GB NITRO+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2 x 8 GB) DDR3-1600 Memory

    (PCPartPicker Part List)

My config.plist: https://www.dropbox.com/s/17fyvnmewxm1zrh/config.plist?dl=0

My EFI folder: https://www.dropbox.com/s/uiqm2if5hraagns/EFI.zip?dl=0

submitted by /u/phreakymonkey
[link] [comments]
Whatsapp