A weird USB thing

My hackintosh is working great as a music production and video editing rig. I only have one problem, and I'm not sure why it happens or if it's normal. I'm using a USB bluetooth adapter because the on-board bluetooth is not supported. I've got it plugged in to a USB port on the front of the computer case as the case itself seems to act as a shield and I don't get a reliable signal with the bluetooth adapter plugged in at the back. I have two USB ports on the front of the case, and if I connect anything else to the second front USB port, the mouse lags, stutters and eventually disconnects. It's as though the USB bus can't handle the bandwidth of a bluetooth adapter along with another USB device. It's particularly bad if I plug in a USB storage device. Is this normal behaviour? If not, any ideas why it might be happening?

Spec:

PCPartPicker Part List: https://uk.pcpartpicker.com/list/YB3QvW

  • CPU: Intel Core i9-9900K 3.6 GHz 8-Core Processor
  • CPU Cooler: Noctua NH-D15 82.5 CFM CPU Cooler
  • Motherboard: Gigabyte Z390 DESIGNARE ATX LGA1151 Motherboard
  • Memory: Kingston HyperX Predator 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory
  • Storage: Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2-2280 NVME Solid State Drive
  • Video Card: Sapphire Radeon RX 580 8 GB PULSE Video Card
  • Case: Corsair 275R Airflow ATX Mid Tower Case
  • Power Supply: Corsair RM (2019) 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
  • Monitor: Asus VG248QE 24.0" 1920x1080 144 Hz Monitor

(edited to tidy up parts list)

submitted by /u/BjornFelle
[link] [comments]
Whatsapp