Displayports not working - Catalina, RX 570

Update: I'm an idiot. /u/dcoulson asked if I'd tried to see if the DP worked when I was getting into BIOS. I tried that and realized that I wasn't. I re-checked the connections and realized that my case was partially obstructing the DP plug from being fully seated. I got medieval on it with some pliers to bend that little partition covering part of the GPU, and what do you know? It worked perfectly on reboot.

So, yeah. Thanks. I'll leave this up as a warning to others to check hardware/connections too.

TL;DR - RX 570 GPU - HDMI port works great! Adding a second monitor to a displayport yields nothing.

Specs:

  1. MSI PRO B450-A PRO MAX
  2. AMD Ryzen 5 3600
  3. Catalina 10.15.5
  4. Opencore 0.5.8
  5. I think I set it up as a 2017 iMac Pro (iMac Pro 1,1)
  6. I followed the Vanilla guide a few weeks ago

What I've tried:

  1. Rebooting with only displayport connected
  2. Swapping cable end to end (I've heard that sometimes works?)
  3. I notice when I plug my displayport monitor into the GPU, the monitor kind of wakes up and tries to connect to displayport.
  4. Nothing shows up in the displays control panel when a DP monitor is connected. Also, nothing (only the HDMI monitor) shows up in the system report > Graphics/Displays
  5. I saw these instructions, but was afraid to try them because they were two years old and were for a slightly different GPU:
    1. https://www.tonymacx86.com/threads/amd-rx580.220310/page-12#post-1801253

What I haven't tried (yet):

  1. I have another DP cable coming, but it won't be here for a few more days
  2. Upgrading to Openfore 0.5.9

So... Is there anything else that I'm missing? Any recommendations?

Thank you!

Edit: Also looking at these:

  1. OPENCORE BLACK SCREEN Graphics Fix Hackintosh | RX 5700 XT
    1. https://www.youtube.com/watch?v=xTaTH2tUyIA -
    2. My computer doesn't do this exactly in the sense that I don't get the verbose scrolling text at all during boot that then goes black.
  2. DisplayPort no longer working
    1. https://www.tonymacx86.com/threads/displayport-no-longer-working.270876/
    2. These guys refer to changing an "ig-platform-id" somewhere? Sorry, I'm kind of lost on that part?
    3. Something else in this thread (I'll try and respond back)
  3. [SOLVED]Get black screen on Catalina boot.
    1. https://hackintosher.com/forums/thread/solved-get-black-screen-on-catalina-boot.8144/
    2. This refers to something about a "Pike black screen patch" and "RadeonDeinit-true"
    3. Looks like this is more of a Clover thread, so maybe not useful to me.
submitted by /u/minuteman_d
[link] [comments]
Whatsapp